April 20, 2020

Wanneer ik het woord 'vegan' uitspreek - en dat is nogal vaak de laatste tijd want ik probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten - dan rolt mijn echtgenoot steevast met zijn ogen ;-) ... hij vindt het er een beetje over.Maar ik denk dat ik hem vandaag 'bekeerd' heb!

Ok, volledig bekeerd is misschien iets teveel wishful thinking ;-) - wie mijn echtgenoot kent weet dat hij een echte carnivoor is - maar feit is wel dat hij vandaag voor het...

April 13, 2020

Deze bloemkoolcouscous is iets meer werk dan wat van mijn gewoonte is - ik heb mijn gerechtjes graag snel klaar ;-) - maar is zoooo superlekker èn gezond, dat het zeker de moeite waard is om iets langer (zo'n 45 minuten) in de keuken te staan!

Zo'n kommetje bloemkoolcouscous is voor mij pure comfortfood, ideaal dus om een zalig relax XXL-paasweekend mee af te sluiten :-) 

INGREDIËNTEN

.  bloemkool

.  1 zoete paprika

.  1 rode ajuin

.  4 wortel...

March 17, 2020

Een ideale lunch is voor mij lekker, gezond èn bij voorkeur een gerecht dat ik op zondag al kan klaarmaken. Ik ben in de week 's avonds regelmatig op stap en heb dan niet veel zin om 's avonds laat nog te beginnen 'kokkerellen' ;-)

Deze linzenpaté van Pascale Naessens voldoet dus perfect aan al mijn ideale-lunch-criteria ;-)

Deze paté is trouwens niet alleen lekker als lunch maar ook als hartig tussendoortje!

INGREDIËNTEN

.  200 g droge groe...

March 8, 2020

Bij ons is zondag steevast "prep-dag". We proberen onze week - vooral onze lunches en 'healthy snacks' - zoveel mogelijk voor te bereiden zodat we daar na een drukke werkdag alvast niet meer aan hoeven te denken. 

Eén van onze lunches voor deze week is deze linzen met rode bieten salade. 

Zonder te willen stoefen ;-) maar dit slaatje is echt mmmmmmjammie!

INGREDIËNTEN

.  1 kop linzen

.  2 gekookte rode bieten

.  2 wortels

.  1 rode ajuin

.  2 sjalott...

March 8, 2020

Onlangs postte @eartyandy op Instagram een filmpje van haar homemade 'chocolate chip cookies' en die zagen er zoooooooo lekker uit dat ik meteen uit mijn zetel gekropen ben om er aan te beginnen ;-)

Naast het feit dat ze er superlekker uitzagen, was ik ook wel geïntrigeerd door de combinatie van chocolade, pindakaas en ... kikkererwten.

Deze combinatie blijkt dus - voor mij althans - een topper, de koekjes zijn 'in het echt' even heerlijk als d...

February 2, 2020

Een tijdje geleden volgden mijn echtgenoot en één van zijn beste vrienden Yanick - ook een rasechte foodie en oprichter van Food Secrets (je moet zijn website echt eens checken !!) -  een workshop bij Pieter-Jan Lint.

Pieter-Jan Lint is een topchef gespecialiseerd in plantaardige gastronomie.

Hij maakt echt héérlijke gezonde, plantaardige èn biologische gerechten klaar, just the way I like it :-).

Eén van de desserts tijdens deze workshop was deze ch...

January 27, 2020

Eén van mijn favoriete champignons is zonder twijfel de portobello.

Een portobello is eigenlijk gewoon een grote kastanjechampignon die niet alleen superlekker is maar ook heerlijk om restjes of 'leftovers' mee te verwerken!

Deze 'portobello burger' hebben mijn man en ik daarnet samen 'in elkaar geflanst' en het resultaat was echt wel njammie ! Ik kon jullie het zonet totaal geïmproviseerd recept dan ook niet onthouden :-)

INGREDIËNTEN voor 1 'burger...

January 27, 2020

Deze mayonaise wordt niet op basis van eieren gemaakt maar wèl op basis van aquafaba. 

"AquaWAT?" hoor ik je al denken ;-)

AquaFABA :-)  

Dit is het vocht van kikkererwten dat je perfect kan gebruiken om de eieren in mayonaise te vervangen!

Wanneer je volgende keer een hummus maakt giet dus het vocht vooral NIET weg, maar maak er meteen een mayonaise van. Lekker handig om in je ijskast te hebben staan.

...

August 29, 2019

Niets makkelijker dan zelf je tomatensaus maken.

Ideaal ook om in grote hoeveelheden te bereiden en in te vriezen voor die dagen waarop je niet veel tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets homemade en gezond wil eten. 

Wanneer je je tomatensaus bijvoorbeeld combineert met courgetti of volkoren spelpasta, geroosterde pijnboompitjes en een beetje parmiggiano dan heb je in een mum van tijd een supereenvoudige maar heerlijke maaltijd op tafel :-).

Heb...

August 29, 2019

Lasagne ... ik ben er altijd al dol op geweest!

Een lasagne was trouwens één van de eerste gerechten die ik als jonge puber klaarmaakte voor mijn oma en opa. Oké, het was wel lasagne uit een kant-en-klare Miracoli-doos, maar ik voelde me wèl een echte keukenprinses ;-) 

Sinds ik bewust en gezond eet en streef naar zoveel mogelijk groenten in elk van mijn maaltijden, vervang ik pasta graag en vaak door groenten. Ik vind het gewoon superlekker èn...

Please reload

Recent Posts

March 17, 2020

January 27, 2020

Please reload

Catagories
Please reload

Tags