top of page

Place to eat : Humus X Hortense


Ik ga dolgraag uit eten. Gelukkig delen mijn wederhelft en tal van onze vrienden dezelfde hobby en ontdekken we samen regelmatig nieuwe en lekkere adresjes. Als ik enthousiast ben over iets dan heb ik de behoefte om erover te vertellen, dus no worries, ik deel onze adresjes (in binnen- en buitenland) graag met jullie op mijn blog. Mijn blog regelmatig volgen is dus de boodschap!

Eén van mijn nieuwe favoriete adresjes is zonder enige twijfel Humus X Hortense, vlakbij het Flageyplein in Brussel. Humus X Hortense is eigenlijk een restaurant/cocktailbar. De chef serveert er echt héérlijke groentegerechten met biologische, zelfgekweekte of lokale seizoensproducten. Pure natuurvoeding dus. De gerechten zijn origineel, verfijnd, heel mooi gepresenteerd - je ziet dat de chef in toprestaurants heeft gewerkt - en echt heerlijk en puur van smaak. Wat ik ook geweldig vind is dat ik er elke keer wel een nieuwe groente of een nieuw kruid leer kennen. De bijpassende cocktails maken de gerechten helemaal af. Laatst koos ik voor de aangepaste niet-alcoholische cocktails en ook deze waren top!

Ik eet graag lekker maar ik vind de sfeer in een restaurant minstens even belangrijk. Het rococo 'theesalon' met open keuken is ontzettend mooi en supergezellig, dus voor mij is een avondje hier echt puur genieten. Tijdens de zomermaanden organiseert het restaurant "Humus X Hortense In The Fields". In de Kasteel-Hoeve Oplombeek (in Gooik) kan je dan een plaatsje reserveren aan de gastentafel en bij mooi weer staat de tafel in de tuin. Echt heerlijk om in zo'n uniek kader culinair verwend te worden.Een aanrader! Diegenen die vrezen dat ze hun stukje vlees of vis hier zullen missen hoeven zich geen zorgen te maken, ik ging er al verscheidene keren eten met mijn carnivore echtgenoot en vrienden en ik heb nog nooit klachten gehad! Snel een tafeltje reserveren dus. www.humusrestaurant.be kim xx

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page