Recept: Appeltaartjes met amazake


Zin om na mijn blog over AMAZAKE de appeltaartjes met amazake zelf eens uit te proberen?

Zo ga je aan de slag (hooguit 15 minuutjes werk !):

INGREDIËNTEN (12 taartjes) kleine taartvormpjes

voor de taartbodem : . 2 koppen havermout . 1 kop amandelmeel . snuif zout . 8 grote eetlepels kokosolie . 12 eetlepels koud water

voor de vulling : . 400g amazake - al dan niet zelfgemaakt . 2 vanillestokjes . 6 zoete appels . 2 el roomboter . 2 el kokosbloesemsuiker

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de havermout zeer fijn in de keukenmachine en meng er vervolgens het amandelmeel en het zout bij. Voeg vervolgens de kokosolie en het water toe en laat de machine draaien tot het geheel goed gemengd is. Het mengsel moet echt aan elkaar plakken, als dit nog niet het geval is voeg dan voorzichtig wat water en kokosolie toe. Ik leg in elk vormpje een stukje bakpapier, dit oogt leuk maar zo ben ik er ook zeker van dat ik de taartjes uit de vormpjes krijg. Druk vervolgens het deegmengsel in de vormpjes. Zorg dat het deeg goed verdeeld en het overal ongeveer even dik is. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Zet vervolgens de vormpjes in de oven, en bak gedurende 10 à 15 minuten (afhankelijk van je oven). Wanneer de bodems goudbruin zijn, haal je ze uit de oven.

Schraap de vanillezaadjes uit de vanillestokjes. Meng de amazake met de vanillezaadjes.

Snij de appels in kleine blokjes. Bak de appels op een hoog vuur in de roomboter tot deze licht bruin kleuren. Voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker toe en laat de appels even karameliseren op het vuur. Dit gaat snel dus blijf bij de pan staan!

Vul de taartvormpjes met het amazakemengsel en schep er de appeltjes op. Klaar. Smakelijk! kim xx

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts