Recept: boerenkool met zoete aardappel stoemp


Heerlijk op een koude winteravond!

Ik vind het supergezellig om de stoemp met een lepel uit een mooi kommetje te eten, hierdoor smaakt het voor mij nog meer naar comfortfood.

Ik eet deze stoemp met een zachtgekookt bio-eitje erbij.

INGREDIËNTEN (2 personen)

. 1 boerenkool

. 4 zoete aardappelen

. 1 ajuin

. klontje boter

. peper en zout

. nootmuskaat

BEREIDING

'Pluk' de boerenkool en snij de nerven uit de losse bladeren.

Was de boerenkool en snij vervolgens de bladeren in grote stukken.

Kook de stukken boerenkool tot wanneer ze gaar zijn.

Dit duurt ongeveer 5 minuten, maar proef vooral zelf om te zien wanneer ze klaar zijn.

Haal de kool uit het water maar giet het water niet weg.

Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

Kook gaar in het water waarin je de boerenkool hebt gekookt.

Versnipper intussen de ajuin en stoof aan.

Voeg vervolgens de kool toe en de zoete aardappelen.

Kruiden doe je met peper, zout en een flinke dosis nootmuskaat.

Meng alles door elkaar (zonder er een pap van te maken!) zodat je een stoemp krijgt.

Smakelijk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts