Recept: chocoladebrownie met zoete aardappelen


Iedereen die me kent zal het bevestigen: ik ben een echte chocoholic!

Ik eet al jaren heel bewust en gezond, maar chocolade kan ik me gewoon niet laten.

Verwacht je dus maar al regelmatig aan 'chocoladerecepten' op mijn blog ;-).

Dit recept komt uit de 'Gezonde Goesting' (NJAM) en ik vind het heeeeerlijk!

Het smaakt echt naar chocolade maar er zitten toch voedzame ingrediënten in, precies wat ik zoek. En het is bovendien snel klaar, op 20 minuten staat het in de oven.

Ik heb een paar kleine wijzigingen gedaan aan het originele recept.

Mijn echtgenoot is niet zot van kokosolie, daarom doe ik er soms wat minder kokosolie in en vervang dit door een paar eetlepels gesmolten echte boter.

Ik doe er ook iets meer cacao in (dat kan ik me toch niet laten) en voeg er een snuifje

fleur de sel aan toe.

INGREDIËNTEN

Deze hoeveelheden passen perfect in mijn bakblik van 22 x 22 cm

. 2 grote zoete aardappelen

. 2 losgeklopte bio eieren

. 6 el gesmolten kokosolie/gesmolten echte boter, naar smaak

. 2 el kokosmeel

. 3 tl vanille-extract

. 5 el ahornsiroop

. 1 tl natriumbicarbonaat

. 10 el rauwe cacaopoeder

. 40 g chocolade 70%

. snuifje fleur de sel (of gewoon zout)

BEREIDING

Schil de zoete aardappels en rasp ze fijn.

Smelt de kokosolie of de boter.

Meng in een grote kom de zoete aardappelrasp met de gesmolten kokosolie/boter, het kokosmeel, het vanille-extract, de ahornsiroop, het natriumbicarbonaat, het cacaopoeder, de fleur de sel, de eitjes en de fijngehakte chocoladestukjes onder mekaar.

Bekleed een bakvorm (of ovenschaal) met een laagje bakpapier en giet hier het browniemengsel in.

Plaats de bakvorm gedurende 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Haal de brownie uit de oven en laat deze afkoelen.

Mmmmmmm heb er al zin in!

Smakelijk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts