Recept: zelfgemaakte mayonaise


Wij hebben steeds een pot zelfgemaakte mayonaise in onze ijskast staan.

Zelfgemaakte mayo is gewoon veel lekkerder, supergemakkelijk te maken, snel klaar èn je weet bovendien exact wat er in zit!

Mijn echtgenoot is keer op keer onder de indruk wanneer hij mayonaise maakt en de emulsie zich vormt ;-).

INGREDIËNTEN

. hoge maatbeker

. staafmixer

. 2 bio eieren

. 20 cl slaolie, bijvoorbeeld koolzaadolie

. 1 grote eetlepel mosterd

. 3 eetlepels lekkere azijn (dragonazijn, cider azijn of desnoods gewone azijn als je die niet hebt)

. peper en zout

. 1 eetlepel lauw water

BEREIDING

Scheidt het eiwit van het eigeel en doe het eigeel in je maatbeker.

Doe er de mosterd, azijn en het water bij.

Voeg een snuifje peper en zout toe.

Doe er zachtjes -in één keer- de slaolie bij zodat deze bovendrijft.

Neem de staafmixer en zet deze recht op het eigeel.

Zorg ervoor dat je tot op de bodem van je maatbeker gaat.

Zet je mixer aan en beweeg van boven naar beneden en van links naar rechts.

Binnen de 5 à 10 seconden heb je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise.

Het is in deze fase dat mijn man in extase geraakt ;-)

Smakelijk!

* Met een klein beetje geraspte look, maak je er in een wip een heerlijk aioli-sausje van, lekker met zoete aardappelpartjes.

* Probeer zeker ook eens de vegan mayo uit :-) !

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts