top of page

Recept: zoete aardappelpartjes met aioli


Terwijl ik vroeger op vrijdagavond graag met een pakje frietjes in de zetel kroop, kan je me nu meer plezier doen met een portie zoete aardappelpartjes met zelfgemaakte aioli.

Het is bovendien op 5 minuten klaar, dus ideaal na een drukke week en om het weekend te beginnen.

Ik eet de zoete aardappelen met aioli soms gewoon zo zonder iets bij, maar ik eet ze ook vaak bij een slaatje of geef ze als aperitiefhapje.

INGREDIËNTEN (voor 1 portie)

. 2 zoete aardappelen

. cajunkruiden

. gerookte paprikakruiden

. olijfolie

. 1/2 teentje look

BEREIDING

Zet je oven alvast op 180°.

Snij de zoete aardappel met schil in langwerpige reepjes (in de vorm van dikke frietjes eigenlijk). Je mag ze ook schillen uiteraard als je dit lekkerder vindt.

Leg de partjes in een ovenschotel, giet er wat olijfolie over en kruid kwistig met de cajunkruiden en gerookte paprikakruiden.

Zet de partjes in de oven tot ze gaar zijn.

Bij mij duurt dit ongeveer 25 minuten, maar dit hangt af van oven tot oven.

Voor de aioli maak ik het mezelf gemakkelijk :-) .

Ik rasp gewoon een half teentje knoflook (mag meer of minder zijn, naar smaak) en meng dit door de mayonaise. Klaar!

Smakelijk!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page