top of page

powerdrank met gember, limoen & honing


Ik ben één van de weinige mensen denk ik die noch koffie noch thee lust. Maar ik drink af en toe wel graag eens iets warm.

Tot voor kort was mijn favoriete warme drankje een warme chocomelk, mèt echt chocolade uiteraard. Echt lekker, maar niet echt healthy... En op restaurant kijken ze me soms ook raar aan wanneer ik na een copieuze maaltijd nog een warme chocomelk vraag ;-).

Maar sinds kort heb ik een nieuwe favoriete warme drank: een infusie van gember, limoen en honing.

Gewoon water koken, gedurende 10 minuten een stukje gember in laten trekken, een limoen in uitpersen, even laten afkoelen*, een (halve) theelepel honing aan toevoegen en klaar!

Het fantastische aan dit drankje is dat het niet alleen superlekker is, maar ook nog eens supergezond. Zeker in deze "grieperige" periode van het jaar is deze thee een ideale powerdrank!

Gember en limoen zitten boordevol antioxidanten, werken ontstekingsremmend en stimuleren het immuunsysteem. Ideaal dus bij keelpijn of griep!

En de honing zorgt niet alleen voor een zoetere smaak, maar heeft ook nog eens een anti-bacteriële werking èn werkt verzachtend voor de keel.

Volgens mij kan hier geen enkele hoestpastille tegenop ;-).

* Waarom even laten afkoelen vooraleer honing toe te voegen?

Omdat honing niet alleen zijn smaak maar ook zijn gezonde eigenschappen verliest bij hitte.

Idealiter voeg je de honing toe wanneer de thee op lichaamstemperatuur is (+- 37 graden).

Dus als je wil genieten van de positieve effecten van de honing drink je de thee best niet heet!

Ik koop mijn honing trouwens nooit in de winkel, maar altijd rechtstreeks bij een imker.

Zo weet ik zeker dat de honing vers en zuiver is en dat er geen geraffineerde suiker aan werd toegevoegd.

In Sint-Pieters-Leeuw staat imker Jean Detroch regelmatig op de markt, maar je kan makkelijk een lokale imker vinden via bijvoorbeeld deze website. Een pot honing bij de lokale imker is misschien iets duurder, maar het verschil in smaak èn kwaliteit is het prijsverschil zeker waard!

Wil je meer weten over bijen (waarmee het eigenlijk helemaal niet goed gaat), honing en het belang van lokale imkers, lees dan zeker dit artikel eens.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page