Recept: pasta met smeuige cashew-avocado pesto


Deze supergemakkelijke en -lekkere pasta is gebaseerd op een recept van Deliciously Ella, één van mijn idolen ;-). Ik heb er gewoon nog wat kerstomaatjes en pijnboompitten aan toegevoegd.

Ideaal gerecht voor wanneer je weinig tijd hebt en toch iets lekker en gezond op tafel wil toveren!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

250 gram volkoren speltpasta of bruine rijstpasta

voor de pesto:

. 1 rijpe avocado

. 100 gram cashewnoten

. 2 handenvol basilicumblaadjes

. 1 teentje knoflook

. 1 limoen

. 4 el olijfolie

. 2 el water

. 2 tl edelgist (optioneel)

. zout

voor de afwerking:

. 1 tros kerstomaatjes

. 50 gram pijnboompitten

. 25 gram geraspte parmigiano

BEREIDING

Verwarm de oven op 180°.

Was de kersentomaatjes en doe in een kleine ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Doe de pijnboompitten in een kommetje.

Plaats zowel de tomaten als de pijnboompitten in de voorverwarmde oven gedurende een 10-tal minuten.

Hou de pijnboompitten goed in de gaten, ze verbranden snel dus haal ze uit de oven van zodra ze beginnen te verkleuren.

Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en mix.

Het kan geen kwaad indien er hier en daar nog een stukje cashew in zit.

Kook de pasta gaar en giet af.

Schep de pasta terug in de warme kookpot (zodat de pesto een beetje opwarmt tijdens het mengen) en voeg er de pesto en de tomaten aan toe.

Werk af met de pijnboompitten en parmigiano.

Smakelijk!

Het origineel recept vind je hier.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts