recept: easy peasy granola

Dit recept kom uit het boek Healthy is Funky van Mich Baron.
Echt, makkelijker bestaat gewoon niet :-) !
Meestal eet ik een handvol van deze granola als tussendoortje in de namiddag, ter vervanging van mijn stukje zwarte 70% chocolade.
Maar je kan het uiteraard ook toevoegen aan je yoghurt of fruitsalade!
INGREDIËNTEN
150 g gemengde noten
200 g havermout
100 g chocolade min70%
5 el ahornsiroop
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Hak de noten in (grote) stukken.
Neem een ovenschaal en doe er de havermout, de noten en esdoornsiroop in.
Meng goed en zet 12 minuten in de oven.
Haal de ovenschotel uit de oven en schep de granola om. Zet nog 12 minuten in de oven.
Breek de chocolade in stukken en doe ze in een pannetje met een dikke bodem.
Laat de chocolade op een laag vuur smelten.
Haal de granola uit de oven en voeg de chocolade toe. Roer goed tot de granola volledig bedekt is met de chocolade.
Laat de granola volledig afkoelen & bewaar de afgekoelde granola in een luchtdichte pot.
Smakelijk!
Photo by Dan Counsell on Unsplash