recept: havermoutpap


Ik heb niet alleen het geluk dat ik een keukenprins als echtgenoot heb, ook mijn schoonvader is een echt foodie en laat ons regelmatig meegenieten van zijn heerlijke gerechten.

Vorige week gaf hij me een potje havermoutpap mee en dat was zo mjammie dat ik het recept gewoon moet sharen :-).

INGREDIËNTEN

Voor 5 kommetjes havermoutpap heb je nodig:

- 7 dl ongezoete amandelmelk - 150 gr bio havermoutvlokken - 2 el kaneel, naar smaak Fruit in kleine stukjes gesneden: - 1 rijpe banaan - 1 rijpe peer - 3 gedroogde medium dadels - 3 gedroogde vijgen - klein handje blauwe bessen.

- 40gr gehakte chocolade +70%.

BEREIDING

Amandelmelk met havermoutvlokken en kaneel aan de kook brengen en op zacht vuur laten inkoken tot je de bodem blijft zien als je roert (duurt ongeveer 15 min)

Bodem van potjes bedekken met laagje pap, vervolgens een laagje fijn gesneden fruit en een laagje gehakte chocolade. Herhaal dit tot je potje vol is. Zorg er wel voor dat de peer en banaan er niet uitsteken, anders worden deze bruin.

Je kan de havermoutpap gerust een week in de ijskast bewaren.

Smakelijk!

Photo by Daria Nepriakhina on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts