March 17, 2020

January 27, 2020

Please reload

Recent Posts

To bio or not to bio ?

October 19, 2017

1/1
Please reload

Featured Posts

recept: brood dat geen brood is

July 20, 2018

 

 

Iedereen die me kent weet het: ik ben al jaren een fan van Pascale Naessens. Wat me zo aanspreekt in haar kookboeken is dat het stuk voor stuk eenvoudige en makkelijke recepten zijn, ideaal voor iemand zoals ik die wel graag gezond en lekker eet maar geen zin en tijd heeft om elke avond uren in de keuken te staan.

 

Dus je zal hier regelmatig een receptje van Pascale zien passeren, dit recept komt uit haar boek 'Puur Pascale - beter eten is beter leven'. 

Dit broodje (dat eigenlijk geen brood is) is veel voedzamer en zwaarder dan 'gewoon' brood, dus na 2 sneetjes ben je meestal wel voldaan. Ik beleg mijn volle granen-boterham graag met wat hummus of gewoon met een beetje echte boter en fleur de sel. Héérlijk!

 

INGREDIËNTEN

 

- 1 kop speltbloem

- 1 kop boekweitbloem

- 1 kop gekookte volkoren rijst

- 1 kop gemengde zaden (lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, ...)

- 1 kop havermoutvlokken

-  gist (je moet even op de verpakking kijken om te zien hoeveel je ervan nodig hebt).

 

BEREIDING

 

Stamp en draai de lijnzaad fijn in een vijzel.

Doe alle ingrediënten - behalve de gist - in een grote mengkom.

Meng de gist in een kop lauw water en giet bij de rest van de ingrediënten. 

Voeg eventueel wat zout en een scheutje olijfolie toe. 

Kneed goed. Eventueel kan je er nog wat water aan toevoegen tot je een dikke deeg krijgt.

Het deeg is nogal plakkerig, dit is normaal.

Maak een bolletje van het deeg en laat minstens 30 minuten rusten op een warme plaats onder een handdoek (hoe langer je het kan laten rusten, hoe beter de gist zijn werk kan doen).

Leg het deeg op een bakplaat en bak het brood gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

 

Smakelijk!    

 

 

 

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

 

Please reload