top of page

Place to eat: Madam Bakster

Ik ben verliefd op Gent, alle redenen zijn dan ook goed om tot daar te rijden ;-).

Zo ook voor mijn verjaardag vorige week. Ik trakteerde er mijn nichtjes en neefjes voor een ontbijt bij Madam Bakster. Het werd de perfecte start voor een perfecte familiedag <3.

Ik leerde Madam Bakster kennen op het Gent Jazz Festival begin juli.

Madam Bakster stond er met een foodtruck en ik bestelde er een overheerlijk stukje Mississippi Mud Pie op basis van zwarte bonen en pure chocolade. Ik was meteen verkocht.

Ik ontdekte ik dat Laura Verhulst, de oprichtster van Madam Bakster, net als ik, een passie heeft voor gezonde voeding èn desserts èn bovendien een koffiehuisje heeft in ... Gent.

Daar moest ik naartoe!

We spraken er afgelopen zondag met zijn allen af voor een ontbijt/brunch en het was ... zalig! De inrichting is er gezellig, het personeel supervriendelijk en het eten echt mjammie!

De filosofie van Madam Bakster is dat alles gemaakt wordt op basis van gezonde(re) en plantaardige ingrediënten. Geen bloem, geraffineerde suiker, boter en eieren hier.

De kaart is niet echt uitgebreid, maar alles wat er op staat spreekt me wel aan.

Zo vind je er bijvoorbeeld kokosyoghurt met fruit, chocolade en granola, een applecrumble of chiapudding met mango. En natuurlijk kan je er ook kiezen voor een heerlijk stukje taart, een 'gezonde' cookie of chocoladereep.

We zijn een familie van zoetebekken, dus de meesten bestelden de speltpannekoeken met granola, esdoornsiroop en vers fruit. Deze smaakten héérlijk.

De paar 'hartige-ontbijt-liefhebbers' onder ons kozen voor een speltdesemboterham met hummus en avocado en ook zij genoten ervan.

Na de pannenkoeken was ik voldaan, maar ik kon het niet laten om toch nog een karamel-chocoladereep 'Ludo' en een chocolade-pecannotenreep 'Basiel' mee naar huis te nemen. Deze waren 's avonds in een mum van tijd op ;-).

Wat mij betreft is Madam Bakster een aanrader als je op zoek bent naar een lekker èn voedzaam ontbijt/brunch/lunch of een stukje taart in Gent.

Wij hadden er in ieder geval een supergezellig èn lekker familiemoment en waren nadien helemaal klaar om de rest van de dag rond te kuieren in mijn favoriete stad.

Als boekenfreak kon ik het natuurlijk ook niet laten om me meteen het bakboek van Madam Bakster aan te schaffen.

Echt alle recepten zien er héérlijk en bovendien makkelijk te maken uit.

Ik heb nog geen tijd gehad om zelf aan het bakken te slaan maar deze desserts staan alvast bovenaan mijn 'to bake-lijstje': krokante pecan-karamelcookies, zachte muffins met confituur en zoete aardappel, speldonuts met blauwe bessen, malse muffins met courgette en chocolade, wortelcake met glazuur van cashewnoten, courgette-bananenbrood, karameltaart met dadels, .... bijna het hele bakboek eigenlijk!

Voor wie het nog niet doorheeft, ik ben fan van Madam Bakster.

Foto: uitgeverij Kannibaal

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page