top of page

recept: aubergine parmigiana

In mijn vriendenkring is het alom geweten: ik ben fan van Sergio Herman.

Niet alleen voor zijn knappe looks maar uiteraard ook voor zijn sexy gerechtjes ;-).

Ik heb het geluk dat ik een echtgenoot heb die niet alleen fantastisch kan koken en graag uren in de keuken staat om nieuwe recepten uit te proberen maar ook quasi alle kookboeken van Sergio op de boekenplank heeft staan. Ik word thuis dus regelmatig culinair verwend door mijn eigen knappe Sergio <3.

Voor mij zijn de meeste recepten uit Sergio Herman's kookboeken iets te hoog gegrepen.

Ze zijn op zich niet zo moeilijk, maar je moet er wel tijd voor maken. En ik ben nu net iemand waar het allemaal snel moet gaan in de keuken ...

Maar zijn 'Aubergine Parmigiana' uit het boek "Just Cook It' is een uitzondering, het is niet alleen OVERheerlijk, het is ook nog eens makkelijk èn snel klaar :-).

Ik moet wel toegeven dat we het recept wat hebben aangepast, waardoor het echt wel een easy peasy gerecht is!

Een foto van de overschotel vinden jullie terug op mijn Instagram natural_high_food!

INGREDIËNTEN

voor 2 personen

- 2 aubergines

- 2 trossen kerstomaatjes

- 500 ml tomatensaus: wanneer we geen verse tomatensaus in huis hebben, gebruiken we graag de Salsa Pronta 'Agromonte di Ciliegino'.

- 1 bolletje burrata

- parmigiana

- basilicum

- 6 el olijfolie

- xeresazijn

- oregano

- snuifje peper en fleur de sel

BEREIDING

Snij de aubergines in dunne plakjes en schik ze in een ovenschotel.

Meng in een kommetje de olijfolie, za'atar, peper en fleur de Sel.

Smeer met een lepel de plakjes aubergines in met het za'atar-olijfoliemengsel.

Alle aubergines moeten goed bedekt zijn, maak indien nodig nog wat van het mengsel bij.

Zet ongeveer 20 minuten in een oven aan 200°C.

Snij de kerstomaatjes in twee, doe in een kommetje en besprenkel met olijfolie en xeresazijn.

Laat de tomaatjes marineren.

Haal de aubergines uit de oven en overdek met een overvloedige laag tomatensaus.

Rasp er de parmigiana over, hier mag je wat overdrijven, hoe meer hoe lekkerder!

Schik er stukjes burrata over en kruid met oregano. Mijn echtgenoot voegt er voor hem - volgens het recept van Sergio - ook nog wat stukjes Nduja aan toe, is een soort worst die je in Italiaanse speciaalzaken vindt.

Zet de ovenschotel terug in de oven tot de kaas gesmolten is (5 à 10 minuten).

Eens de ovenschotel klaar, doe je er de gemarineerde kerstomaatjes en basilicumblaadjes bij.

Smakelijk!

Photo Pixabay

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page