top of page

recept: homemade pesto


Jarenlang kochten we onze pesto in de supermarkt. Tot de dag dat mijn schoonvader ons eens een potje heerlijke homemade pesto meegaf en bleek dat zelf pesto maken eigenlijk supergemakkelijk is!

Sindsdien maken we onze pesto altijd zelf, het zelf maken is gewoon veel leuker, het ruikt heerlijk èn het is gewoon veel lekkerder! And last but not least ... het duurt maar 5 minuten :-).

INGREDIËNTEN

De hoeveelheden kunnen wat meer of minder zijn, naargelang de grootte van je basilicumplantje (zie verder in bereiding).

- potje basilicum

- 80 g pijnboompitjes

- 100 g geraspte parmigiana

- 2 dl lekkere olijfolie

- halve limoen

- lookpoeder

- peper & fleur de sel

BEREIDING

Rooster de pijnboompitjes even in een pan, blijf erbij staan want de pitjes kunnen snel aanbranden!

Doe de basilicumblaadjes en -takjes, de geroosterde pijnboompitten en de olijfolie in een blender totdat je een groen papje krijgt. Meng er de geraspte parmigiana onder.

Naargelang de hoeveelheid basilicum, zal je misschien wat meer of minder kaas of olijfolie moeten toevoegen. Is de consistentie van de pesto te dik dan doe je er wat extra olijfolie bij, is de consistentie te liquide dan voeg je nog wat kaas toe.

Afwerken doe je met een paar druppels verse limoensap en een snuifje peper, fleur de sel en lookpoeder.

Voorproeven, eventueel nog wat bijkruiden en klaar.

Smakelijk!

TIP

Heb je nog wat pesto over?

Doe de pesto in een glazen potje en giet er wat olijfolie over, de pesto moet volledig 'onder staan'. Sluit het potje af. Blijft ongeveer 5 dagen goed in je ijskast.

Photo by Caroline Attwood on Unsplash

Tags:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page