recept: homemade choco

Gisteren mocht ik - in opdracht van The Relax Company - in het kader van The Heartist Days bij Accor een presentatie geven over het belang van een evenwichtig ontbijt.

Het werd echt een superleuke presentatie, met veel interactie en leuke interessante vragen!

Ik vermeldde er terloops dat ik het voorbije weekend een snelle, heerlijke en uiteraard gezonde chocopasta klaarmaakte en op algemeen verzoek van de deelnemers deel ik nu graag het recept hier op mijn blog.

Het is eigenlijk een recept uit één van de workshops van de Colruyt Group Academy, waar ik by the way zelf ook kookworkshops geef voor Bio Planet :-) !

INGREDIËNTEN

voor 1 potje

- 200 g gare kastanjes

- 1 dl rijstdrink met hazelnoot en amandel

- 100 g pure chocolade min 70%

- ½ tl vanille, uit 1 vanillestokje

- 1 el rijststroop

- 1 snuifje fleur de sel (dit voegde ik er zelf aan toe)

BEREIDING

Hak de kastanjes een beetje kleiner en doe ze met de rijstdrink en de vanille in een steelpannetje.

Breng dit aan de kook en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.

Neem van het vuur en smelt de chocolade in de hete melk.

Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde pasta.

Breng op smaak met rijststroop en een snuifje fleur de sel.

Smakelijk!

Photo by Dawid Zawiła on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts