recept: haverkoekjes met banaan en chocolade


Ik ben fan van Steffi Vertriest.

Steffi Vertriest heeft intussen al 3 kookboeken uit met stuk voor stuk lekkere en supermakkelijke recepten, ideaal dus voor mij :-)!

Ze heeft ook een kookprogramma op Njam, "de gezonde goesting", je kan ook een aantal filmpjes van recepten van haar online terugvinden.

Deze koekjes komen uit haar eerste boek "De gezonde goesting".

INGREDIËNTEN

- 140 g havermout of havervlokken

- 4 bananen

- 100 g pure chocolade (min 70%)

- ik doe ook nog een snuifje fleur de Sel bij

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Prak de bananen met een vork.

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Meng de havermout en geprakte bananen en de pure chocolade.

Mocht je zien dat het mengsel te plat is, niet alle bananen zijn even groot, voeg je nog wat havermout toe totdat je een mengsel hebt waar je hoopjes van kan maken.

Maak met behulp van twee lepels kleine hoopjes van het mengsel op een bakpapier of een bakmatje op een ovenplaat. Zet 15 minuten in de oven en klaar.

Heb ik niet gezegd dat het supermakkelijk was?

Smakelijk!

Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts