top of page

Tussendoortjes voor on the road, op het werk of voor in de boekentas!

Nog één dag en het is alweer herfstvakantie!

Misschien trekt een aantal onder jullie er wel op uit voor een daguitstap, een weekendje weg of misschien wel voor een hele week vakantie?

Wanneer wij er tussenuit knijpen, maakt niet uit voor hoe lang en of we met de auto, onze moto's of het vliegtuig vertrekken, ik neem altijd iets gezonds mee voor onderweg. Niets zo ellendig als een 'hongerke' hebben en net dan geen leuke of lekkere eetplek vinden. En mij kan je dan geen plezier doen met een voorverpakte boterham uit een tankstation of een veel te dure en niet eens zo lekkere muffin uit een luchthavenshop...

Ik voorzie dus liever zelf een aantal 'healthy-emergency-snacks' in mijn handtas.

Maar zoals altijd, heb ik dan ook weer geen zin om er uren voor in de keuken te staan. Mijn tussendoortjes moeten dus lekker, gezond èn vooral snel klaar zijn ;-)

Meestal combineer ik een aantal snacks waar ik werkelijk niets voor moet doen (gewoon in een potje doen), met een aantal gerechtjes waar ik in no time mee klaar ben.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden, je kan doorklikken op de snacks die onderstreept zijn.

een hard gekookt bio-eitje met fleur de Sel - ik heb zo'n klein potje Sal de Ibiza, superhandig om mee te nemen op reis (of voor op je buro)

lekkere olijven

kerstomaatjes - ik ben echt een kerstomaatjesfreak!

potje met ongezouten en ongebrande noten (neem ik eigenlijk ook elke dag mee naar het werk) met een stukje 70% of 85% chocolade

een kleine portie kaasblokjes

wortelstaafjes met zelfgemaakte hummus

blauwe besjes (in de zomer)

mijn favoriete herbruikbare fles die ik op elk moment kan bijvullen met kraantjeswater

Deze snacks kan je klaarmaken voor "on the road" op weg naar je vakantiebestemming, maar je kan ze natuurlijk ook voorzien als tussendoortjes op het werk of voor in de boekentas van je kids!

Alvast een zalige herfstvakantie toegewenst!

Photo by STIL on Unsplash

Photo by STIL on Unsplash

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page