recept: lasagne van courgetten met tomaat en ricotta


Lasagne ... ik ben er altijd al dol op geweest!

Een lasagne was trouwens één van de eerste gerechten die ik als jonge puber klaarmaakte voor mijn oma en opa. Oké, het was wel lasagne uit een kant-en-klare Miracoli-doos, maar ik voelde me wèl een echte keukenprinses ;-)

Sinds ik bewust en gezond eet en streef naar zoveel mogelijk groenten in elk van mijn maaltijden, vervang ik pasta graag en vaak door groenten. Ik vind het gewoon superlekker èn ik heb meteen extra voedingstoffen binnen.

Deze courgettenlasagne is overheerlijk, gezond en snel klaar. Just the way I like it :-)

INGREDIËNTEN

. 3 courgettes

. 1 bokaal tomaat in blokjes of passata

Je kan natuurlijk ook zelfgemaakte tomatensaus gebruiken, is nog zoveel lekkerder!

. 200 g ricotta

. 1 el sambal badjak

. cajunkruiden

. lookpoeder

. peper

. fleur de sel

. 60 g pesto

. 40g parmigiano

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix de tomatenblokjes, ricotta, sambal badjak en alle kruiden tot een smeuïge tomatensaus.

Snij de courgette in dunne plakjes en leg ze in een ovenschotel.

Bedek de courgetteshijfjes met een beetje pesto en vervolg dan met een laagje tomatensaus.

Leg er opnieuw een laagje courgettes, pesto en tomatensaus bovenop.

Mocht je zien dat je nog wat courgette zou overhebben, dan mix je deze gewoon mee door de tomatensaus.

Eindig met een rijkelijke laag parmigiano.

Zet ongeveer een halfuur in de oven en klaar!

Smakelijk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts