March 17, 2020

January 27, 2020

Please reload

Recent Posts

To bio or not to bio ?

October 19, 2017

1/1
Please reload

Featured Posts

recept: portobello burger

January 27, 2020

 

 

Eén van mijn favoriete champignons is zonder twijfel de portobello.

Een portobello is eigenlijk gewoon een grote kastanjechampignon die niet alleen superlekker is maar ook heerlijk om restjes of 'leftovers' mee te verwerken!

 

Deze 'portobello burger' hebben mijn man en ik daarnet samen 'in elkaar geflanst' en het resultaat was echt wel njammie ! Ik kon jullie het zonet totaal geïmproviseerd recept dan ook niet onthouden :-)

 

INGREDIËNTEN voor 1 'burger'

 

-  1 portobello

-  groenterestjes voor op de portobello 

       wij hadden vanavond nog ajuin, selder en wortel in onze ijskast liggen

-  homemade hummus

-  homemade tomatensaus

     of tomatensaus uit een flesje, onze favoriet is die van Agromonte

-  groenterestjes voor slaatje  

      wij gebruikten tomaatjes, avocado, komkommer, pijpajuin en bieslook

-  wil je er graag een 'echte' burger bij * ? 

   Dan heb je ook americain natuur, een ei, paneermeel en oregano nodig. 

 

 

BEREIDING

 

Verwarm je oven voor op 180 graden.

 

Snij de randjes van de portobello zodat deze vlak is en je er zo meteen de hummus makkelijker kan opsmeren. De stukjes die je van de portobello afsnijdt voeg je zo meteen gewoon toe aan je groentemengsel.

Leg de portobello in een ovenschotel, kruidt met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet de portobello 15 à 20 minuten in de oven.

 

Snij intussen je groentjes in kleine blokjes. 

Stoof eerst de ajuin en vervolgens de rest van de groenten aan in een pan. 

Kruiden doe je met peper en zout.

 

Rooster de pijnboompitjes kort in een pan (blijf er bij staan, want voor je het weet zien ze zwart, ik spreek uit ervaring ;-) !).

 

Haal de portobello uit de oven en smeer er een laagje hummus op. Vervolgens schep je groentemengsel erbovenop en giet je er tomatensaus over. Je mag kwistig zijn met de tomatensaus :-).  

Heb je nog sneetjes jonge of halfoude kaas in je ijskast liggen? Dan kan je een paar smalle reepjes kaas op de tomatensaus leggen voor een kaaskorstje. 

Zet de gevulde portobello terug een 10-tal minuutjes in de oven. 

 

Maak intussen een slaatje met de groentjes die je hebt.

Als dressing gebruikten we deze keer zelfgemaakte plantaardige mayo, maar je kan natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken.

 

Haal de schotel uit de oven en strooi er een handvol pijnboompitjes bovenop. 

Klaar :-) !

 

Smakelijk!

 

 

* VOOR DE VLEESETERS

 

Ikzelf ben al 25 jaar vegetariër dus voor mij hoeft er uiteraard geen vlees bij. 

Mijn echtgenoot is echter een echte carnivoor, hij kon het dan ook niet laten om er voor hem een hamburger bij te bakken... 

 

Hij maakte een burger met americain natuur, een ei, paneermeel, peper, zout en oregano en bakte hem halfgaar (de burger gaart immers nog verder in de oven) en legde hem tussen de laag hummus en de groentevulling.

Voor de rest was alles hetzelfde als 'mijn' veggieburger :-)

 

Ook voor de vleeseters, smakelijk ;-) !

 

 

 

Photo by Harshal S. Hirve on Unsplash

 

 

 

 

 

 

 

Please reload