recept: luchtige chocolademousse


Een tijdje geleden volgden mijn echtgenoot en één van zijn beste vrienden Yanick - ook een rasechte foodie en oprichter van Food Secrets (je moet zijn website echt eens checken !!) - een workshop bij Pieter-Jan Lint.

Pieter-Jan Lint is een topchef gespecialiseerd in plantaardige gastronomie.

Hij maakt echt héérlijke gezonde, plantaardige èn biologische gerechten klaar, just the way I like it :-).

Eén van de desserts tijdens deze workshop was deze chocolademousse.

Supersimpel, superlekker en heerlijk licht.

De basis van deze chocolademousse is ... aquafaba.

Yes, dezelfde aquafaba als deze in de vegan mayo waar ik vorige week over schreef :-)

INGREDIËNTEN

. 150 gr vocht van kikkererwten = aquafaba

. 100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk

. 125 gr donkere pure chocolade min 70%

. 25 ml ahornsiroop

BEREIDING

Klop het kookvocht op (best met behulp van een keukenrobot of mixer).

Verwarm de plantaardige melk met de ahornsiroop tot tegen het kookpunt.

Smelt de chocolade in de warme ‘melk’ en laat afkoelen tot onder de 40°.

Klop het kookvocht van de kikkererwten, met behulp van een mixer of keukenrobot, tot mooie witte pieken.

Spatel in een mengkom voorzichtig de chocolade door het eiwit en laat een 2-tal uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

Photo by Bruna Branco on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts