recept: chocolate chip cookies met pindakaas en ... kikkererwten!

Onlangs postte @eartyandy op Instagram een filmpje van haar homemade 'chocolate chip cookies' en die zagen er zoooooooo lekker uit dat ik meteen uit mijn zetel gekropen ben om er aan te beginnen ;-)

Naast het feit dat ze er superlekker uitzagen, was ik ook wel geïntrigeerd door de combinatie van chocolade, pindakaas en ... kikkererwten.

Deze combinatie blijkt dus - voor mij althans - een topper, de koekjes zijn 'in het echt' even heerlijk als dat ze er in het filmpje uitzien!

Beste bewijs hiervan is dat ik ze op een paar weken tijd al drie keer klaarmaakte ;-), want ze zijn niet alleen lekker en gezond, ze zijn ook supersnel klaar!

INGREDIËNTEN

. 1 1/2 cup gekookte kikkererwten (goed afspoelen indien uit bokaal)

. 1/2 cup pindakaas

. 1/3 cup ahornsiroop

. 2 tl vanille extract (ik gebruikte vanillepoeder, werkt ook)

. 0,5 tl bicarbonaat

. snuifje zout

. 0,5 cup chocoladedruppels (min 70%) - kan je bijvoorbeeld vinden in de notenshop.

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Mix alle ingrediënten, behalve de chocoladedruppels, in een blender tot je een gladde massa hebt, dit duurt ongeveer een minuut.

Voeg de chocoladedruppels toe en meng.

Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat en zet 20 minuten in de oven.

Klaar :-)

Smakelijk!

Photo by Corleto Peanut butter on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts