top of page

recept: linzenpaté


Een ideale lunch is voor mij lekker, gezond èn bij voorkeur een gerecht dat ik op zondag al kan klaarmaken. Ik ben in de week 's avonds regelmatig op stap en heb dan niet veel zin om 's avonds laat nog te beginnen 'kokkerellen' ;-)

Deze linzenpaté van Pascale Naessens voldoet dus perfect aan al mijn ideale-lunch-criteria ;-)

Deze paté is trouwens niet alleen lekker als lunch maar ook als hartig tussendoortje!

INGREDIËNTEN

. 200 g droge groene linzen

. 2 wortelen

. 150 g champignons

. 3 teentjes knoflook

. 2 sjalotjes

. 3 bio-eieren

. 2 handenvol cashewnoten

. cakevorm nodig

BEREIDING

Spoel de linzen en kook ze gaar (zie instructies op verpakking).

Kruid met peper en zout en giet er een scheutje olijfolie bij.

Snij intussen de wortel in kleine stukjes en laat die de laatste 5 minuten meekoken.

Eens alles gaar is, giet je het water af. Zet de pan weer even op het vuur zodat het resterende vocht verdampt.

Stoof in een andere pan de gesnipperde knoflook, gesnipperde sjalotten en de champignons gaar in olijfolie met een beetje peper en zout.

Ik voeg hier graag nog een snuifje currypoeder aan toe.

Haal de pan van het vuur en meng de groenten onder de linzen.

Laat alles afkoelen en meng dan pas de geklutste eieren en de cashewnoten eronder.

Stort alles in een goed ingesmeerde cakevorm (of leg er bakpapier in).

Zet de paté 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat even afkoelen en haal hem uit de cakevorm.

Je kan de paté nu in plakjes snijden.

Smakelijk!

Afbeelding van Jerzy Górecki via Pixabay

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page