recept: Broodbodding zonder brood ;-) ... maar met veel fruit!

Het is al een paar weken grijs weer buiten en dan maak ik het graag extra gezellig binnen ... blues- of jazzmuziek op de achtergrond, dikke homesocks aan mijn voeten, kaarsjes aan, een goed boek bij de hand, een lekker glaasje wijn en af en toe ... een dessertje ;-)
Maar wèl een voedzaam dessertje!
Gisteren maakte ik deze smeuïge 'fruitbodding' en vind hem echt wel superlekker (hij is intussen dan ook al half op ;-) ...). Ideale comfortfood voor tijdens deze regenachtige dagen!
INGREDIËNTEN
. 150 gram volkoren speltbloem
. 100 gram havermeel (gewoon haver mixen)
. 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
. snuifje fleur de sel
. 75 ml amandelmelk
. 1 rijpe banaan
. 1 rijpe peer maar kan ook bijvoorbeeld een appel zijn, feel free! . 2 el kokosolie
. 2 el ahornsiroop . 2 el appelazijn . handvol rood (diepvries)fruit
. handvol grof gehakte pecannoten
. optioneel: 75 gram chocoladedruppels min 70%
BEREIDING
Mix de speltbloem, het havermeel, het wijnsteenbakpoeder en de fleur de sel.
Voeg de amandelmelk, banaan, peer, kokosolie en ahornsiroop toe en mix.
Doe er de appelazijn bij en mix een laatste keer.
Roer tenslotte het rood fruit, de noten en de chocolade door het deeg en giet het beslag in een cakevorm.
Zet 50 min in oven aan 170 graden en klaar :-)!
Smakelijk!