recept: 100% plantbased spaghetti 'bolognaise' met champignons


Niets leuker dan zoveel mogelijk groenten te 'verstoppen' in een gerecht :-)


Deze 'bolognaise'saus op basis van champignons is sinds kort één van onze favoriete pastasauzen èn werd intussen ook al meerdere malen uitgetest èn goedgekeurd door echt 'meatlovers'.

Succes gegarandeerd dus :-).


INGREDIËNTEN - 4 personen


. 3 bakjes champignons (wit of bruine champignons, maakt niet uit)

. 4 stengels witte selder

. 5 wortelen

. 4 ajuinen

. 2 teentjes look

. verse tijm en rozemarijn

. 1 blikje tomatenconcentraat

. 400 ml tomatenpassata

. oregano

. 2 laurierblaadjes

. 2 el spaghettikruiden

. "secret ingredients" ;-)

2 a 3 eetlepels ketchup

1 tl sambal manis

2 tl cajun kruiden

0,5 tl gerookt paprikapoeder

BEREIDING


Cutter de champignons fijn en laat ze goed aanbakken in een grote kookpot op een hoog vuur tot al het water er uit is en de champignons bruin beginnen te worden.

Snij de ajuin, look, selder en wortels fijn en laat 5 minuten meebakken met de champignons.

Voeg het tomatenconcentraat en de sambal manis toe en laat kort meebakken (let op dat het niet gaat aanbranden!).

Verwarm je oven voor op 140 graden.

Doe de rest van de ingrediënten bij het champignonmengsel en laat 1 uur pruttelen in de oven (140°C). Laat het deksel op de kookpot, dan dien je niet voortdurend te roeren.


Kook je pasta.

Probeer eens volkoren speltpasta of pasta van linzen of erwten (vind je in de meeste grootwarenhuizen).


Smakelijk!


TIP: je kan deze saus ook gebruiken om er een superlekkere lasagne mee te maken.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags