recept: havermoutpannenkoeken met fruit

Op zondagochtend bakt mijn echtgenoot regelmatig havermout-pannenkoeken met gebakken appeltjes. Ze ruiken niet alleen héééééérlijk, ze zijn ook nog eens superlekker en gezond!
Ik vraag hem altijd om wat pannenkoeken extra te bakken, zodat ik er later in de week nog eens kan van genieten bij mijn ontbijt :-). Als de appeltjes op zijn, snij ik er een flinke portie vers fruit op.
Ik krijg er al zin in!
INGREDIËNTEN
50 g havermout
4 appels
3 bio-eieren 8 el amandelmelk
snuifje kaneel 2 el kokosolie
1 el ahornsiroop vanillepoeder 1 tl kokosbloesemsuiker
BEREIDING
Doe de havermout in een blender en mix tot havermeel.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Voeg de helft van de appels toe aan het havermeel. Hou de andere helft om ze straks op te bakken.
Voeg aan het havermeel nu ook de eieren, amandelmelk en kaneel toe.
Blend tot een glad geheel.
Verwarm wat kokosolie (of boter, naar smaak) in een pan en schep er een pollepel van het beslag in.
Maak er mooie kleine pannenkoekjes van.
Bak de resterende stukjes appel in een pan en voeg op het einde de kokosbloesemsuiker toe. Hierdoor gaan de appels karamelliseren. Blijf bij de pan staan, want de appels kunnen snel verbranden.
Serveer de gekarameliseerde appels op de pannenkoek en giet er een paar druppels ahornsiroop over.
Smakelijk!
Photo by Alexandra Kusper on Unsplash