recept: plantaardige appelmuffins






Appels in huis en zin in iets zoet?

Dan moet je deze appelmuffins zeeeeeeeker eens proberen :-) !

Snel klaar èn superlekker!





INGREDIËNTEN voor 12 kleine muffins


. 12 muffinvormpjes

. 4 appels

. 1 el (ongegeurde, als je niet zot bent van kokossmaak) kokosolie

. 1,5 el kokosbloesemsuiker

. 200 g volkoren spelmeel

. 1 tl (wijnsteen)bakpoeder

. 2 tl vanillepoeder

. 100 gr rijstolie

. 160 g amandelmelk

. 60 g ahornsiroop



BEREIDING


Verwarm de oven voor op 175 graden.


Schil en snij de appels in blokjes (klein genoeg zodat ze mooi in je muffins passen) en bak ze in een ruime pan met een beetje kokosolie.

Laat de appeltjes een 5-tal minuutjes stoven en voeg dan de kokosbloesemsuiker toe zodat ze karameliseren. Wanneer de appelblokjes mooi bruin zien zet je de pan van het vuur.


Meng in een kom eerst alle droge ingrediënten met een klopper en voeg dan alle 'natte' (olie, melk, siroop) ingrediënten toe.

Wanneer je deeg goed vermengd is, voeg je de appels er aan toe en roer je alles om met een spatel zodat de appels mooi verdeeld zijn.


Verdeel het deeg over je muffinvormpjes (indien je geen siliconen vormpjes gebruikt, leg er dan best eerst een stukje bakpapier in) en zet 25 à 30 minuten in de oven.

En klaar :-) !


Smakelijk!



Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive