top of page

recept: linzendal






Twee jaar geleden schreef ik me, in een nogal impulsieve bui moet ik toegeven, in voor een inspiratieweekend met Eva Daeleman.


Ik reed er eerlijk gezegd een beetje onzeker naartoe, ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Het werd toen een heel intens, boeiend en leerrijk weekend waarin ik mezelf wel een paar keer ben tegengekomen, maar waar ik ook bepaalde zaken helderder of anders ben gaan zien en waar ik ook een groep fantastische mensen leerde kennen.

Onder die fantastische mensen waren natuurlijk ook Eva en Stijn, allebei nog jong maar met ontzettend veel levenswijsheid.

We hebben gedurende dat weekend heel veel aan introspectie gedaan maar we hebben er ook ... superlekker gegeten :-). Eva en Stijn slaagden er in om steeds weer in een mum van tijd overheerlijke vegan maaltijden op tafel te toveren.

We aten er onder andere ook linzendal en dat smaakte toen zo gigantisch lekker dat ik sindsdien regelmatig een kommetje dal voor mezelf klaarmaak. Is snel klaar, gezond èn - voor mij althans - echte comfortfood. Ik probeerde intussen al verschillende recepten uit en ik improviseer ook wel wat met de kruiden maar vandaag deel ik jullie graag het recept uit Eva's boek "omdat het kan" omdat dit toch wel de eerste dahl was die me zooooo goed smaakte :-)



INGREDIËNTEN voor 2 personen


. 3 koppen koraallinzen

. 1 ui

. 3 cm gember

. 1 teentje knoflook

. 2 kleine rode pepers

. 1 tl kurkuma

. korianderzaad

. mosterdzaad

. zout

. verse koriander

. verse peterselie

BEREIDING


Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking

Snij intussen de ui, knoflook, gember en pepertjes fijn

Bak de ui, gember, knoflook en pepertjes in een scheutje zonnebloemolie.

Voeg als ze goudbruin zijn de kurkuma en naar smaak geplette korianderzaadjes en mosterdzaad toe.

Roer goed door en voeg de linzen toe. Breng op smaak met flink wat zout.

Voeg tot slot wat verse koriander en peterselie toe en werk af met lente-ui of crunchy uitjes.


Smakelijk!



TIP: ik voeg bij het stoven van de ajuin ook graag wat komijn, garam masala en fenegriek toe, superlekker!


TIP: doe er zeker ook een snuifje zwarte peper bij, dit verhoogt de positieve effecten van de kurkuma!




Tags:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page