recept: Bobbie & Saul Festival - taco's met jackfruit




Whoopwhoop ... vanavond mag ik - online uiteraard en dus volledig coronaproof :-) - koken op het Bobbie & Saul Festival! Kijk er al naar uit :-)!


Ik ga, zoals het op een vrijdagavond hoort te zijn, easy peasy en superlekkere taco's met jackfruit maken gebaseerd op een receptje van mijn inspirerende helden van Bosh!.



INGREDIËNTEN voor 12 taco's


. 12 tacoschelpen

. 400 gram jackfruit uit blik

. 1 witte ui

. 2 tenen knoflook

. 1 el ahornsiroop

. 100 ml groentenbouillon

. 1/2 el tabasco, als je van pikant houdt ;-)

. 1 limoen

. 1,5 tl komijnpoeder

. 1,5 tl gerookt paprikapoeder

. 0,5 tl chilipoeder

. fleur de sel of gewoon zout

. olijfolie

. handvol koriander (naar smaak)



BEREIDING


Giet het blikje jackfruit af in een zeef en snij het fruit in fijne reepjes.

Pel en versnipper de ui en knoflook en bak al roerend in een scheutje olijfolie tot ze zacht en doorschijnend zijn.

Voeg het jackfruit, de ahornsiroop, bouillon en tabasco (naar smaak) toe.

Pers een halve limoen uit over het mengsel.

Leg het deksel op de pan en laat het jackfruit een kleine 10 minuten koken op een zacht vuurtje, roer af en toe.

Intussen kan je je tomatensalsa maken.

Wanneer het jackfruit al het vocht heeft opgenomen mag je de specerijen erover strooien.

Roer tot alle jackfruit ermee bedekt is en de kleur van de specerijen heeft.

Laat de jackfruit nog even in de pan staan, de tijd die je nodig hebt om je guacamole te maken.


Eens je guacamole klaar, doe je jackfruit in een mooi kommetje en voeg je er - naar smaak - nog wat verse koriander aan toe.


Serveer de taco's, het jackfruit, de tomatensalsa & de guacamole in de kommetjes op tafel en laat je tafelgenoten hun eigen taco's vullen.


Geniet ervan & smakelijk !




Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts