recept: rode bietenhummus



I loooooooooove hummus!

Ik maak zeker 2 keer per maand een potje hummus klaar, heel lekker op een toastje, als dip bij mij avondmaal of als hapje bij de apero (met rauwe worteltjes, bloemkool of zadencrackers).

Meestal maak ik gewoon 'klassieke' hummus klaar, maar ik varieer ook graag eens.

Deze rode bietenhumus is een ideaal alternatief! De hummus ziet er door de rode bieten niet alleen superflashy uit ;-), er zitten ook nog eens extra veel vitamines in. Deze fuchsia hummus is wel wat zoeter en is dus niet alleen qua kleur maar ook qua smaak niet te vergelijken met de klassieke hummus.


INGREDIENTEN


. 200 gram gekookte rode bieten

. 1 bokaal kikkererwten

. 1 limoen

. 3 el tahini (sesampasta)

. 3 tl komijnpoeder

. 1 tl korianderpoeder

. 2 teentjes knoflook

. 2 el olijfolie

. 3 el geroosterde sesamolie (sesamolie even opwarmen in een pannetje)

. snuifje fleur de sel


BEREIDING


Snij de bieten in stukken en doe deze samen met alle andere ingrediënten - behalve de limoen - in de blender.

Mix tot een glad mengsel en pers de limoen uit bij rode hummus.

Om het mengsel smeuïger te maken kan je een paar eetlepels water toevoegen.

Proef en kruid bij naar smaak.


Klaar!

TIP: je kan ook heerlijke hummus maken met witte bonen, ook zeer lekker!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts