recept: homemade hummus


Hummus is lekker als tussendoortje, maar ook als broodbeleg, bij een slaatje, een groentenovenschotel of bij de apero. Hummus is eigenlijk altijd lekker dus ;-).

INGREDIËNTEN

- bokaal kikkererwten

- 2 el tahini (sesampasta)

- 5 el sesamolie

- halve limoen

- gemalen komijn

- gerookte paprikapoeder

- lookpoeder

- piment d'espelette

BEREIDING

Spoel de kikkererwten zodat het schuim weg is en doe ze in een blender.

Doe de sesamolie in een pan en verwarm even kort, dit duurt echt maar een minuut of 2, totdat de geur van de sesamolie je tegemoet komt.

Voeg de geroosterde sesamolie, de tahini, het sap van de limoen, de kruiden en een paar eetlepels water toe.

De hoeveelheid kruiden die je toevoegt is naar smaak. Begin dus met een snuifje van alles en kruid dan bij. Er mag wel genoeg komijn inzitten!

Blender alles tot een smeuïge hummus.

Indien de hummus niet smeuïg genoeg is dan voeg je gewoon wat extra water toe en blender je nog eens.

Smakelijk!

Photo by Deryn Macey on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts