recept: koude sorghumsalade


Na mijn blog over sorghum benieuwd hoe dit graan nu in het echt smaakt?

Probeer deze makkelijke zomerse salade eens :-).

INGREDIËNTEN

voor 2 personen

- 100g sorghum - hou er rekening mee dat je deze een aantal uren moet laten weken

- 1 grote zoete aardappel

- 2 trosjes kerstomaatjes

- 10-tal radijzen

- 1 zoete paprika

- 2 grote wortels

- 3 stengels jonge ajuin

- kappertjes

- 1 limoen

- 50 g geroosterde pijnboompitjes

- 50g feta

- verse peper en fleur de sel

- tijm, marjolein en lookpoeder

- sushi azijn

- witte wijnazijn

- lekkere olijfolie

BEREIDING

Bereid de sorghum zoals op de verpakking vermeld staat. Voeg wat groentebouillon toe.

Snij de zoete aardappel in blokjes en de kerstomaatjes in twee.

Doe in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, fleur de sel, tijm, marjolein en lookpoeder. Zet in de oven aan 180 °C tot wanneer de aardappelblokjes gaar zijn.

Snij intussen de rest van de groentjes in fijne reepjes of schijfjes.

Maak een vinaigrette met limoensap, limoenzeste, sushi-azijn, witte wijnazijn, olijfolie, peper en fleur de sel. Hier moet je vooral zelf proeven wat voor jou de beste verhouding is!

Voeg de rauwe en gestoofde groenten aan de afgekoelde sorghum en voeg de vinaigrette toe. Werk af met feta en pijnboompitjes.

Smakelijk!

Photo Pixabay

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts