recept: kaascrackers met zaadjes


Vorige week gaf ik voor Colruyt Group Academy een aantal workshops rond "gezonde snacks". Dit is zonder meer mijn favoriet en ook wel het allergemakkelijkste ;-) recept van de 22 (!) tussendoortjes die tijdens de workshops werden klaargemaakt.

Deze héérlijke kaaskoekjes kan je meenemen als tussendoortje maar zijn ook echt superlekker als aperitiefhapje.

INGREDIËNTEN

voor +- 10 koekjes

- 75 g pittige gemalen kaas, bijvoorbeeld gemalen cheddar of parmigiano

- 25 g sesamzaadjes - 20 g pompoenpitjes

- 20 g zonnebloempitjes

- 1⁄2 kl knoflookpoeder

- 1⁄2 kl rozemarijn

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een ovenplaat.

Neem een hoopje van het mengsel tussen je vingers en druk een beetje aan, leg dit op de ovenplaat en herhaal met de rest van het mengsel tot je een 10-tal koekjes hebt.

Bak ongeveer 12 minuten tot de koekjes goudbruin kleuren.

Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Smakelijk!

Photo by Cathal Mac an Bheatha on Unsplash

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts