March 17, 2020

January 27, 2020

Please reload

Recent Posts

To bio or not to bio ?

October 19, 2017

1/1
Please reload

Featured Posts

recept: kaascrackers met zaadjes

October 25, 2018

 

 

 

Vorige week gaf ik voor Colruyt Group Academy een aantal workshops rond "gezonde snacks". Dit is zonder meer mijn favoriet en ook wel het allergemakkelijkste ;-) recept van de 22 (!) tussendoortjes die tijdens de workshops werden klaargemaakt.

 

Deze héérlijke kaaskoekjes kan je meenemen als tussendoortje maar zijn ook echt superlekker als aperitiefhapje. 

 

 

INGREDIËNTEN

 

voor +- 10 koekjes

 

-   75 g pittige gemalen kaas, bijvoorbeeld gemalen cheddar of parmigiano 

-   25 g sesamzaadjes
-   20 g pompoenpitjes

-   20 g zonnebloempitjes

-   1⁄2 kl knoflookpoeder

-   1⁄2 kl rozemarijn

 

 

BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Neem een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een ovenplaat.

Neem een hoopje van het mengsel tussen je vingers en druk een beetje aan, leg dit op de ovenplaat en herhaal met de rest van het mengsel tot je een 10-tal koekjes hebt.

 

Bak ongeveer 12 minuten tot de koekjes goudbruin kleuren.

 

Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Smakelijk!

 

 

 

Photo by Cathal Mac an Bheatha on Unsplash

 

Please reload