top of page

recept: zelfgemaakte tomatensaus


Niets makkelijker dan zelf je tomatensaus maken.

Ideaal ook om in grote hoeveelheden te bereiden en in te vriezen voor die dagen waarop je niet veel tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets homemade en gezond wil eten.

Wanneer je je tomatensaus bijvoorbeeld combineert met courgetti of volkoren spelpasta, geroosterde pijnboompitjes en een beetje parmiggiano dan heb je in een mum van tijd een supereenvoudige maar heerlijke maaltijd op tafel :-).

Heb je iets meer tijd, dan kan je natuurlijk ook de lasagne van courgetten maken uit mijn vorige post!

INGREDIËNTEN

. rijpe tomaten

. tomatenconcentraat

. ajuin

. look

. peper en zout

. tijm, oregano en rozemarijn

BEREIDING

Stoof de gesnipperde ajuin en de look in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn en voeg de in stukken gesneden tomaten toe.

Voeg een eetlepel - of meer naargelang de hoeveelheid tomaten - tomatenconcentraat toe. Doe er vervolgens naar smaak de peper, het zout, de tijm, de oregano en de rozemarijn bij.

Laat 30 à 45 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Indien gewenst kan je je saus zeven of mixen.

Smakelijk!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page