top of page

Recept: rode linzenspaghetti olio e aglio


Wanneer we thuiskomen van vakantie - zoals gisteren - dan maken we vaak een 'pasta olio e aglio' klaar. Daar hebben we steeds alles voor in huis, het smaakt altijd èn het is bovendien supersnel klaar.

Als pasta gebruikten we gisteren rode linzenspaghetti.

Rode linzenpasta is een leuk alternatief voor volkoren pasta. Het is glutenvrij en er zitten meer vezels en eiwitten in, waardoor je je langer verzadigd gaat voelen.

Qua textuur maar vooral qua smaak is deze pasta wel anders dan 'gewone' pasta, je smaakt de rode linzen wel degelijk. Niet iedereen is even grote fan, maar wij wel :-) !

De kersentomaatjes hadden we nog liggen, dus hebben we die er ook aan toegevoegd.

Jonge spinazie hadden we niet meer in huis, maar dit zou hier ook nog superlekker bij zijn, gewoon even laten stoven in de look-olie.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

. 3 teentjes look

. olijfolie

. 2 trossen kersentomaatjes

. pijnboompitjes

. pikante olie

. peper en zout

. parmigiano

BEREIDING

Was de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Kook de rodelinzenpasta volgens de instructies op de verpakking.

Rooster de pijnboompitjes in een pan.

Dit duurt een paar minuten, blijf goed bij de pan staan want dit kan heel snel gaan. Als je even niet oplet zijn ze aangebrand, ik spreek uit ervaring ;-) ...

Doe olijfolie in een hoge pan en zet op een zacht vuurtje. De olijfolie moet gewoon een beetje opwarmen en mag zeker niet te heet worden.

Voeg de teentjes knoflook en een snuifje piment d'espelette toe. De bedoeling is dat de olie de smaak van de knoflook opneemt.

Haal na 5 minuten de knoflook uit de olie. Voeg voorzichtig circa 5 eetlepels kookvocht van de pasta toe aan de olie om een 'saus' te maken. Wanneer de tomaten zacht gegaard zijn, mag je ze uit de oven halen en even laten meebakken in de look-olie.

Voeg een paar druppels pikante olie toe.

Meng de tomaten en de olie door de pasta, voeg de pijnboompitjes toe, rasp er wat parmigiano over en klaar.

Smakelijk!

Photo by LoboStudio Hamburg on Unsplash

Tags:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page