recept: volkoren zilvervliesrijst met spinazie, tomaat en ricotta.


Als er iets is dat ik de laatste jaren geleerd heb, dan is het wel improviseren in de keuken.

Ik probeerde dat vroeger ook al, maar toen nog met weinig succes (mijn echtgenoot kan dit bevestigen ;-)!).

Maar sinds ik veel met voeding bezig ben, geniet ik veel meer van het koken èn lukt het me ook gewoon veel beter dan vroeger. Af en toe volg ik een recept, maar meestal trek ik gewoon mijn ijskast open en kook ik met wat ik voorhanden heb.

Dit recept was zo'n geslaagd 'improvisatiemoment': gezond, superlekker èn op een kwartier klaar.

INGREDIËNTEN

voor 2 personen

- 400g jonge spinazie

- 2 tomaten

- 1 ajuin

- 100 g ricotta

- 60g volkoren zilvervliesrijst

- 1 el kedjap manis

- 1 tl sambal manis

- spaghettikruiden

- peper & zout

BEREIDING

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Versnipper de ajuin, snij de tomaten in blokjes en spoel de spinazie.

Stoof de ajuin in een beetje olijfolie en doe er de ketjap manis en sambal manis (naar smaak) bij. Laat de tomatenblokjes even meestoven.

Voeg even later de spinazieblaadjes toe. Die 400 g spinazie lijkt op het eerste zicht nogal veel, maar spinazie smelt helemaal weg, waardoor het de perfecte hoeveelheid wordt!

Kruid met spaghettikruiden, zout en peper.

Dit is zo'n gerecht dat ik graag serveer in een kommetje ipv op een bord.

Doe de rijst dus in een kommetje, voeg er de tomaten en spinazie aan toe en schep er vervolgens 1 à 2 eetlepels ricotta bovenop.

Smakelijk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts