recept: vegan mayonaise

Deze mayonaise wordt niet op basis van eieren gemaakt maar wèl op basis van aquafaba.

"AquaWAT?" hoor ik je al denken ;-)

AquaFABA :-)

Dit is het vocht van kikkererwten dat je perfect kan gebruiken om de eieren in mayonaise te vervangen!

Wanneer je volgende keer een hummus maakt giet dus het vocht vooral NIET weg, maar maak er meteen een mayonaise van. Lekker handig om in je ijskast te hebben staan.

Dit recept komt uit het boek 'Plan Vegan' van Nathalie Meskens.

INGREDIËNTEN

- sap van 1 bokaal kikkererwten (= aquafaba)

- 2 el mosterd

- 2 el ciderazijn

- snufje cayennepeper

- sap van 1/4 citroen

- mespunt zout

- mespunt peper

- 1 tl johannesbroodpitmeel

- 750 ml zonnebloemolie

BEREIDING

Voeg alle ingrediënten in een maatbeker en mix met een staafmixer op tot gladde mayonaise.

Klaar!

Heb je vocht van kikkererwten maar heb je nu net geen mayonaise nodig?

Probeer dan eens de chocolademousse op basis van aquafaba uit :-) !

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

©2017 by Hannah Coekaerts